Rozpouštění krusty
BPS Radovesice, Česká republika
- BPS 844 kW
- Sekundární fermentor o objemu 3 450 m3, fermentační teplota 41 °C
- Krusta o mocnosti 3 m z nezfermentované kukuřičné siláže
- Celková doba rozpuštění krusty 4 týdny
BPS Slatina, Česká republika
- BPS 549 kW
- Primární fermentor o objemu 2 090 m3, fermentační teplota 42 °C
- Krusta o mocnosti 2 m složená převážně z nezfermentované slámy
- Celková doba rozpuštění krusty 4 týdny
BPS Velešovice, Česká republika
- BPS 637 kW
- Koncový sklad digestátu o objemu 5 000 m3
- Krusta o mocnosti 1,5 m tvořena převážně zbytky nezfermentované GPS siláže
- Celková doba rozkladu krusty cca 6 měsíců – dávkování přípravku přes primární fermentor
BPS Turá Lúka, Slovensko
- BPS 1,0 MW
- Primární fermentor o objemu 4 000 m3, fermentační teplota 40 °C
- Krusta o mocnosti 1 m, složená z nezfermentované kukuřičné siláže a travní senáže
- Celková doba rozpouštění krusty: 2 týdny
BPS Opava-Kylešovice, Česká Republika
- BPS 550 kW
- Sekundární fermentor o objemu 2 700 m3, fermentační teplota 43 °C
- Krusta o mocnosti 2-3 m, složená výhradně z nezfermentované slámy
- Celková doba rozpouštění krusty: 4 týdny
BPS Smolinské, Slovensko
- BPS 1,0 MW
- Sekundární fermentor o objemu 2 700 m3, fermentační teplota 42 °C
- Krusta o mocnosti 3-5 m, složená z nezfermentované kukuřičné siláže, travní senáže a slámy
- Celková doba rozpouštění krusty: 5 týdnů
BPS Novosedly, Česká Republika
- BPS 600 kW
- Primární fermentor o objemu 2 700 m3, fermentační teplota 42 °C
- Krusta o mocnosti 0,5 m, složená z nezfermentované travní senáže
- Celková doba rozpouštění krusty: 1 týden